هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 1000

طرح تأسیس دانشگاه صنعتی اراک در سال 1368، پس از اتمام جنگ تحمیلی، به عنوان اولین دانشگاه صنعتی پس از انقلاب اسلامی با همکاری وزارتین فرهنگ و آموزش عالی و صنایع وقت به تصویب رسید. پس از افتتاح دفتر دانشگاه در وزارت صنایع یک صد هکتار زمین در شهر اراک جهت اجرای طرح جامع دانشگاه تخصیص یافت.

اندکی پیش تر در سال 1367، طرح آموزشکدۀ فنی و مهندسی تحت نظارت و هدایت دانشگاه علم و صنعت ایران در مرکز آموزش کارخانه  ماشین سازی اراک بر اساس برنامه پنج ساله تربیت تکنسین در 9 رشتۀ مهندسی مکانیک، ماشین آلات، برق و الکترونیک، نقشه برداری و راه و ساختمان، معادن و استخراج و ذوب و شیمی با ظرفیت 600 نفر به تصویب رسیده بود. این مجموعه در سال 1371 پذیرش دانشجو در رشته های  ماشین ابزار، ریخته گری و نقشه کشی صنعتی را عملاً شروع نمود.

در سال 1375 با تغییر سیاست های وزارتین فرهنگ و آموزش عالی و صنایع وقت، دانشگاه علم و صنعت ایران با هدف تربیت نیروی متخصص مورد نیاز صنایع استان مرکزی و بر اساس مطالعات منطقه ای، از سال 1376 به بعد پذیرش دانشجو در رشته های مهندسی ساخت و تولید، نقشه برداری، تأسیسات، اکتشاف معدن و برق – قدرت، تحت عنوان دانشکدۀ فنی و مهندسی اراک وابسته به آن دانشگاه را آغاز نمود.

در سال 1385 استقلال دانشکدۀ فنی و مهندسی از دانشگاه علم و صنعت ایران در هیأت دولت تصویب شد و شورای گسترش آموزش عالی تحقق دانشگاه صنعتی اراک را مجدداً در دستور کار خود قرار داد. در سال 1389 طرح دانشگاه صنعتی اراک مصوب شده و طرح تفصیلی آن در 10 دانشکدۀ مهندسی با 492 عضو هیأت علمی و کارشناس در هیأت امناء به تصویب رسید.

دانشگاه صنعتی اراک مطابق با برنامه مصوب راهبردی در حال حاضر با دانشکده های مهندسی مکانیک، مهندسی علوم زمین، مهندسی برق و کامپیوتر و دانشکده علوم و فناوری های نوین و مراکز تحقیقاتی شامل: پژوهشکده صنایع فلزی و آلومینیوم، مرکز تحقیقات کلینیک معدن، مرکز پژوهشی و فناوری توسعه پایدار و مرکز پژوهشی مهندسی فناوری برق و گروه پژوهشی کانسارهای معدنی به فعالیت علمی و پژوهشی مشغــول می باشد.

چشم انداز و اهداف دانشگاه صنعتی اراک

- ارتقاء سطح کيفی آموزش عالی و توسعه رشته های کاربردی بر اساس نقشه علمی کشور

- تربيت و تامين نيروی انسانی متخصص و متعهد مورد نياز کشور و استان مرکزی در رشته های فنی مهندسی

- جذب اعضای هيات علمی کيفی