ثبت نام پذیرفته شدگان ارشد بدون آزمون1400-1401

به نام خداوندگار مهربان

عروس جهان است ملک اراک                              که سرتاسرش مشک بیز است خاک

همواره نام اراک برای مشتاقان تداعی کننده نام بزرگان معرفت، سیاست، رشادت، شهادت، علم، ادب و صنعت است .آسمان بی کرانی به بلندای گنجینه‌های معرفتی‌اش و خاکی به گرمای وجود مردان و زنانی که در تمام ادوار، با عشق و پشتکار خشت بر خشت گذاشته‌اند و قرابت و همزیستی با دیگر اقوام و ادیان را برگزیدند.

همین است که این شهر، شهر مردمانی است که همواره بنای خود را بر مدارِ مُدارا و تساهل بنا نهادند و بر این حسن نوع‌دوستی اهتمام ورزیدند تا اراک شهر ادیان توحیدی باشد و سال‌ها در مجاورت هم به معاشرت و احترام مشغول و محلی برای تعامل اقوام گوناگون و پیشه وران نامدار و نام آور باشد.
شهری که پرچمدار شیعه گری آل بویه و مشهد امام محمد عابد(ع) گردید و عَلَم اباعبدالله و مکتبش جلوه گر بازار بزرگ و مدرسه سپهداری آن شد و مأمنی برای ارامنه مهاجر و یهودیان تاجر گردید.
آیین روز اراک، آیین مهر است و بیست و هشتم مهر سالروز به صدارت رسیدن امیری ست که در همه جوانب به گواه تاریخ کبیر بود و نامش همواره با نام اراک عجین گردیده است.
در تاریخ دیرپای این کهن‌دیار و خیزگاه فرهنگ و تمدن ایران و اسلام از ماد سفلی تا عراق عجم و از ایراک تا اراک همواره بی هیچ مداهنه‌ای دست صلح گشوده است و می‌گشاید و چشم دل بر ملازمت اغیار و اقوام دارد و مردمانش پای بر طریق درستی و راستی را برگزیده اند.

اراک را باید زیست، باید استشمام کرد و باید نوشید تا جهان مردمانش را بدانی، آن‌قدر مهر و معرفت و عشق این شهر را در خود محاط کرده است که هر جان منصفی را با خود همراه می‌سازد.
هرگز از یاد مردمان ایران زمین نخواهد رفت هر گزندی که دل ایران را آزرد، فرزندان همین خاک چگونه غزل وصل برخواندند و راه رشادت و شهد شهادت را حبل الله قرار دادند.

دانشگاه صنعتی اراک ضمن تبریک روز اراک به همه شهروندان و خادمان شایسته این دیار بعنوان نخستین دانشگاه صنعتی استان با شعار دانشگاهی فرهنگی، ارزش آفرین در جامعه و موثر در توسعه پایدار ایمان دارد که روز اراک فرصتی است برای نگاه نو و اندیشه‌ی نو تا باهم شاهد رشد فزاینده پایتخت صنعتی ایران باشیم و درکنار نامهای پر فروغ مفاخر و مشاهیر این سرزمین افتخار آفرینانی شایسته و سفیران فرهنگی برای فردای ایران عزیزمان تربیت کنیم و از درگاه پروردگار یکتا سپاسگزاریم که این فرصتی مغتنم را برما ارزانی داشته است.

دکتر حمیدرضا رضائی آشتیانی
رئیس دانشگاه صنعتی اراک