ثبت نام پذیرفته شدگان ارشد بدون آزمون1400-1401

دکتر حمیدرضارضائی آشتیانی رئیس دانشگاه صنعتی اراک در نشست هفتگی مرکز استعدادیابی بیان داشت؛ استعدادیابی یک کارفرهنگی ارزشگذار است و باید با نگاه خیّرانه به این موضوع پرداخت و از کمک های همه مومنان خصوصا خیرین در این راه بهره جست.

ایشان اضافه نمود؛ کشف، هدایت و حمایت نخبگان ، تنها راه نجات کشور است و مهمترین وظیفه دانشگاه ها کمک به آموزش و پرورش در این حوزه است.

ایشان بحران کشور را خالی شدن مراکز صنعتی از نیروهای متخصص به سبب هدایت تحصیلی غلط و ترویج صنعت زدگی در کشور  و تعریف مشوقهای نادرست دانست که مخاطرات بسیاری را با خود بهمراه دارد و در نهایت قطار توسعه کشور را با بحران نبود نیروی متخصص روبرو خواهد کرد.

وی اضافه نمود اگر دانشگاه ها به کمک آموزش و پرورش نیایند ، آسیب های جدی به بدنه فعال کشور بخاطر هدایت تحصیلی غلط وارد خواهد شد که باید آنرا گوشزد نمود زیرا بزرگترین بحران کشور خالی شدن کارخانه ها و صنایع از نیروهای متخصص است که موتور پیشران و گرداننده چرخ  اقتصاد و توسعه کشور هست.

دکتر آشتیانی با اعلام آمادگی برای همکاری با آموزش و پرورش در این حوزه اضافه نمود، برای حل این معضل فراگیر باید همه دست اندگاران به جد ورود نمایند تا بهترین فضا را برای  شناخت، هدایت و جذب نخبگان بوجود آورند و با هدایت شایسته استعدادهای واقعی زمینه ورود آنها به دانشگاه های منطبق با رسالت کشور  فراهم گردد.

ایشان مهمترین رسالت دانشگاه در این زمان را آگاه سازی جامعه و ترویج این تفکر دانستند و راه اندازی نشست های هم اندیشی در استان جهت هم افزایی در این حوزه را بسیار مهم دانستند.

دکتر آشتیانی در پایان نشست هفتگی ؛ راه اندازی کارگروه استعدادیابی دانشگاه صنعتی اراک به منظور ایجاد شرایطی برای شکوفا کردن استعدادهای دانش‌آموزان، هدایت هدفمند تحصیلی و شغلی دانش‌آموزان بر اساس توانایی‌های بالقوه و علایق فردی، تمرکز بر بومی‌گزینی و جذب نخبگان استان و شناساندن دانشگاه صنعتی اراک به عنوان یک دانشگاه فرهنگی، ارزش آفرین در جامعه و مؤثر در توسعه پایدار را از دغدغه های دانشگاه دانست و  بر این اساس، ضرورتها، ماموریتها و اهداف این کارگروه  را تعریف نمودند .

خانم دکتر شهری دبیر کارگروه استعدادیابی دانشگاه در ادامه اشاره نمودند؛ امروزه نقش تعلیم و تربیت در اصلاح فرد و جامعه چنان بارز است که هیچ کشوری را در جهان نمی‌توان یافت که بدون بهره مندی از آن توانسته باشد به مراحلی از رشد و توسعه به ویژه در حل مسائل و مشکلات اجتماعی خود دست یابد. لذا توجه به تفاوت های فردی و کشف استعدادها در دانش آموزان امری حیاتی است. در این راستا، طبق ماموریت تعریف شده کارگروه استعدادیابی ؛ دانشگاه صنعتی اراک به عنوان یک دانشگاه فرهنگی، ارزش آفرین در جامعه و موثر در توسعه پایدار در راه ارزش نهادن به دانش‌آموزان به عنوان آینده‌سازان فردا و کمک به شکوفایی استعدادهای آنها در تمامی ابعاد تشکیل و تلاش می کند تا رسالت ها وماموریت های خود را به نحو شایسته در استان پیاده سازی نماید.

مهربانو شهری با اشاره به ماموریتهای تعریف شده موارد ذیل را مهمترین ماموریتهای این کارگروه تعریف نمودند.ایجاد شرایطی برای شکوفا کردن استعدادهای دانش آموزان ونمایش الگو برای رفتارهای خلاق؛ تقویت مهارت‌های دانش‌آموزان و توانمند سازی آنها جهت رشد و شکوفایی استعدادها ؛ هدایت هدفمند تحصیلی و شغلی داوطلب براساس توانایی های بالقوه و علایق فردی ؛ فراهم آوردن محیطی مناسب و مفرح جهت کسب تجربیات علمی و فرهنگی ؛ ایجاد فضایی عاری از تنش و فشار برای دانش آموزان همراه با احساس آرامش و آسایش و عزت نفس در زمان آموزش.؛ یادگیری مشارکتی و گروهی و فرصت اظهار نظر یا رد کردن مفهوم ، فرصت تحلیل و بررسی کلیه‌ی رویکردها ؛ توجه به خلاقیت دانش‌آموزان و قدردانی از ایده ها و تجربه های جدید.

این نشست با حضور همه مسوولین مرتبط در حوزه سیاستگذاری، روسا و معاونین دانشکده ها، روسا و مدیران فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی همچنین مسئولین مرکز مشاوره و اداره روابط عمومی و حضور جناب حاج علیرضا مرادی بعنوان همراه همیشگی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه روز سه شنبه یازده آبان ماه  در تالار نشست های قائم مقام فراهانی دانشگاه از ساعت 10 الی 12 برگزار شد.شایان ذکر است نشست های کارگروه استعدادیابی دانشگاه هرهفته روزهای سه شنبه جهت تجمیع نظرات و هم اندیشی برگزار می گردد.