ثبت نام پذیرفته شدگان ارشد بدون آزمون1400-1401

دومین کنفرانس ملی داده کاوی در علوم زمین در تاریخ 27 آبان 1400 با هدف تحقق منویات مقام معظم رهبری در سال تولید، پشتیبانی و مانع زدایی همچنین پیاده سازی رسالت نهادینه شده در سیاست های ابلاغی گام دوم انقلاب در دانشکده مهندسی علوم زمین دانشگاه صنعتی اراک برگزار شد. در این کنفرانس به کاربرد تکنیک‌های داده کاوی به عنوان مجموعه‌ای از روش های قابل اعمال بر داده های حجیم و پیچیده به منظور کشف و استخراج الگوهای پنهان در زمین پرداخته شد.

در این کنفرانس از اساتید برجسته‌ی خارج از کشور و داخل بعنوان سخنرانان کلیدی برای بیان آخرین دستاوردها در کاربرد تکنیک‌های داده کاوی در حوزه علوم زمین دعوت شد. بدین منظور پروفسور وامق رسولی (رئیس دانشکده مهندسی نفت در دانشگاه داکوتای شمالی-آمریکا) در حوزه مهندسی نفت، دکتر محسن یحیایی (دانشیار و مدیر گروه مدلسازی و کنترل پیشرفته فرآیند دانشگاه کوئینزلند استرالیا) در حوزه فرآوری مواد معدنی، دکتر نادر فتحیان پور (دانشیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی اصفهان) در حوزه اکتشاف و زمین شناسی، دکتر یحیی جمور (دانشيار دانشکده مهندسي عمران، آب و محيط زيست دانشگاه شهید بهشتی) در حوزه نقشه برداری- ژئودزی و دکتر فرهاد قادری (دانشیار و معاون آموزشی دانشکده عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل) در حوزه مهندسی عمران در کنفرانس سخنرانی کردند. در ادامه کنفرانس، مقالات برتر برگزیده شده در حوزه های مختلف علوم زمین به صورت شفاهی ارائه شد.

یک روز قبل از برگزاری کنفرانس (تاریخ 26 آبان ماه) کارگاه های کاربردی در حوزه‌ی داده کاوی در علوم مختلف زمین به صورت رایگان توسط اساتید و محققین برجسته برگزار شد. این کارگاه ها فرصت مناسبی را برای شرکت کنندگان به منظور آشنایی با مفاهیم و کاربردهای تکنیک‌های داده کاوی در زمینه های مختلف مهندسی علوم زمین فراهم کرد که پیش در آمدی بر کنفرانس بود.

دکتر حمیدرضا رضایی آشتیانی (رئیس دانشگاه صنعتی اراک) در آئین مراسم افتتاحیه کنفرانس با بیان اینکه تعامل و تبادل اطلاعات با حضور اساتید، صنعتگران و دانشجویان از اهداف برگزاری چنین کنفرانسی است، اظهار کرد: کنفرانس ها و همایش های ملی و بین المللی مهمترین محل ها برای تبادل مباحث علمی و تحقیقاتی هستند. وی همچنین افزود: استان مرکزی استانی صنعتی- معدنی است که در اسناد بالادستی از جمله سند آمایش سرزمینی به عنوان قطب ملی و فراملی در بحث صنعت، معدن و خدمات فنی- مهندسی محسوب شده و نقش ویژه ای در رویکرد تربیت نیروهای متخصص در منطقه دارد.

دکتر هادی فتاحی دبیر کنفرانس در مراسم اختتامیه، ضمن قدردانی از حضور اساتید و محققین داخلی و خارجی شرکت کننده در این کنفرانس گفت؛ این کنفرانس دومین کنفرانسی است که در دانشکده مهندسی علوم زمین دانشگاه صنعتی اراک برگزار می‌شود که مقالات پذیرفته شده در اسرع وقت درISC   (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) و سیویلیکا بارگذاری و در دسترس عموم قرار می گیرد. همچنینی ایشان در رابطه با مقالات پذیرفته شده افزود: بعد از ارسال انبوهی از مقالات، 88 مقاله با صلاح دید داوران و کمیته علمی کنفرانس پذیرفته شد. از بین مقالات پذیرفته شده، 36 مقاله (با نظر کمیته علمی) جهت ارائه شفاهی در روز کنفرانس برگزیده شدند. ایشان همچنین تاکید کردند گواهی پذیرش و ارائه مقالات در اسرع وقت و کمتر از یک هفته برای محققین گرامی ارسال خواهد شد.