نشست " انقلاب اسلامی، دانشگاه، امام و رهبری" با حضور اساتید دانشگاه های استان مرکزی 10 دیماه 1397 در سالن پروین اعتصامی دانشگاه صنعتی اراک  برگزار گردید.

در این نشست مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه های استان مرکزی ، ضمن تاکید بر ابعاد جامعه شناسانه انقلاب اسلامی ایران و وضعیت استقلال کشور افزود: نیمه اول قرن حاضر نیمه استبداد و وابستگی نسبت به قدرت های خارجی بود که در دوره پهلوی اول و دوم وابستگی در تمام عرضه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مشهود بوده است.

ایمانی مقدم اهداف دانشگاه های ایران در آن دوران را جدایی دین از ساحت های جامعه و فضای غرب زده و سکولار  دانست وگفت: مطالعه سیاست های رژیم پهلوی و آمارهای ارائه شده، نشان می دهد که جهت گیری ها و سیاست های آموزش و پرورش با توجه به سیاست های کلان کشور عموماً در جهت توسعه نیروی انسانی کارگر در سطح مهارت های عادی و عدم حضور نیروهای آموزش دیده در تولید علم ، نظریه و فن آوری بوده است.

حجت الاسلام ایمانی مقدم با اشاره به شرایط زمانی پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و فضای سراسر توطئه اوایل انقلاب توسط دشمنان گفت : با وجود تلاش ها وفعالیت های دشمن و وجود تحریم های ظالمانه و یک جاتبه کشور های غربی، دستاوردهای انقلاب اسلامی در دهه های بعدی را به عنوان معجزه تعبیر نمود و راه حل عبور از مشکلات را شایسته سالاری و  مدیریت استفاده صحیح از منابع دانست.

این عضو هیئت علمی دانشگاه ضمن تاکید بر ولایت و ولایت مداری، ولایت نفس را مهمترین جلوه ولایت وپیروزی انسان  دانست و گفت: در جامعه ای که ولایت پذیری و هنر شنیدن و فرمان بردن از ولی زمان ضعیف باشد گشایشی رخ نخواهد داد و رمز بقای انقلاب در فرمان پذیری  وحدت نیروهای انقلابی می باشد.

در ادمه سردار کریمی، فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی، به تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی و نقش دانشگاه ها در توسعه فناوری پرداخت.

سردار کریمی نقش دانشگاه و دانشگاهیان را منشا اثرات گوناگون دانست و ارتباط عمیق و توام با رهبری و ولایت دانشگاهیان را، از جمله دلایل توسعه کشور برشمرد. وی ضمن اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی و همراهی دانشگاهیان در تحقق این مهم، مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی را  ولایت مطلقه فقیهی دانست که حضرت امام خمینی(ره) آن را نهادینه نمودند.

که در سایه ولایت پذیری و اطلاعت پذیری ممکن شده است را  سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی یعنی ملت ایران دانست وگفت نقش دانشگاه حفظ دو دستاورد مهم اصل ولایت و سرمایه اجتماعی است.

وی با اشاره به توطئه دشمن و تلاش جهت ایجاد تفرقه و جدایی بین ملت ایران و مسئولین گفت: دشمن در تلاش است تا با گروگان گرفتن و تسخیر ذهن مردم دستاورد های انقلاب اسلامی را که توسط سرمایه اجتماعی انقلاب اسلامی بوقوع پیوسته به حاشیه ببرد تا بتواند طرح های باطل خود را اجرایی نماید.

سردار کریمی با اشاره به مردم سالاری دینی حاکم در ایران به تببین مقام معظم رهبری در این خصوص اشاره نمود وگفت : هدف دشمن این است که آن احساس افتخاری را که ملّت ایران دارد را با شایعه ، دروغ ، بزرگ کردن ضعف ها، کوچک کردن موفّقیّت ها و پیروزی‌ها بگیرند و باید تلاش کرد تا از این جنگ روانی و اقتصادی دشمن مصون ماند و این وظیفه دانشگاه است که با انجام وظیفه انقلابی خود به تببین و تفسیر موضوعات اساسی ومهم بپردازد و این سرمایه اجتماعی را حفظ کند.

سردار کریمی ضمن تاکید بر تبیین دستاوردهای انقلاب و جمهوری اسلامی به‌عنوان یک وظیفه گفت: مقایسه ایران قبل و بعد از انقلاب، می‌تواند واقعیت‌های مهمی را برای نسل‌های پس از انقلاب آشکار کند و انقلاب اسلامی را می توان شروع دگرگونی های بزرگ وبنیادی در ایران و کشور‌های منطقه دانست. عبور از مرزهای دانش و دستیابی به پیشرفته‌ترین فناوری‌ها با هدف ایجاد تمدن نوین اسلامی، از آرمان‌های انقلاب اسلامی است و در سال‌های گذشته مقام معظم رهبری، با تمرکز بر روی تولید علم در ایران و مطرح نمودن موضوعاتی چون جنبش نرم‌افزاری و جهاد علمی، زمینه‌های خوبی را برای پیشرفت در عرصه علوم وفنون نوین در کشور فراهم ساختند.

فرمانده سپاه روح الله با اشاره به سخنان امام راحل که دانشگاه را مبدا همه تحولات می داند، گسترش مرزهای علم و دانش و فناوری، افزایش روحیه تحقیق و تتبع در جامعه به ویژه نسل جوان ، تعلیم و تربیت عالی و ارتقاء فرهنگی جامعه و روشنگری فکری و اجتماعی را از اهدف های دانشگاه به عنوان یک نهاد مهم اجتماعی  برشمرد وگفت: پیشرفت و توسعه و دستیابی به دانش فناوری سلول‌های بنیادی، فناوری فضایی ،فناوری هسته ای و فناوری نانو با تلاش دانشگاهیان محقق گردیده است که سبب درخشش نام جمهوری اسلامی در تمام جهان شده است.