دانشگاه صنعتی اراک - Arak University of Technology - گزارش افتتاحیه جشنواره رویش کوهرنگ و هفته پژوهش استان در دانشگاه صنعتی اراک

گزارش افتتاحیه جشنواره رویش کوهرنگ و هفته پژوهش استان در دانشگاه صنعتی اراک

آیین افتتاحیه ی پنجمین جشنواره ی منطقه ای اختراعات و ابداعات رویش در صبح سرد ِ پاییزیِ روز یکشنبه، پانزدهم آذر ماه در سالن پروین اعتصامی دانشگاه صنعتی اراک برگزار شد. حضور پرشور پژوهشگران ، مبدعان و مخترعان از صبح زود برای تکمیل غرفه های خود نشان از انرژي وصف ناشدنیِ آنها برای شرکت در جشنواره ی منطقه ای پویش کوهرنگ داشت؛ همچنین حضور مدیران و مسئولان عرصه های علمی و فرهنگیِ ایرانِ عزیزمان در این جشنواره انگیزه ی مضاعفی را برای شرکت کنند گان در پنجمین جشنواره اختراعات و ابداعات پویش ایجاد نمود که نشانگر توجه ویژه ی مسئولان به توسعه ی علمی و اقتصادِ دانش بنیان در ایران اسلامی را می باشد.

افتتاحیه ی پنجمین جشنواره منطقه ایِ اختراعات و ابداعات پویش با حضورِ جناب آقای زمانیِ قمی استاندار مرکزی، دکتر اردوخانی ریاست بنیاد نخبگان استان تهران و مشاور دکتر ستاری، دکتر بنیادیان رئیس بنیاد ملی نخبگان استان چهار محال بختیاری، دکتر نجفی ریاست دانشگاه صنعتی اراک و سایر مدیران و مسئولان علمی استان برگزار شد.

دکتر نجفی به عنوان میزبانِ جشنواره  و مسئول بنیاد نخبگان استان مرکزی با تبریک روز دانشجو و مهم دانستنِ توسعه ی پایدارِ علمی، موتور محرکِ امنیت، رفاه و تعالیِ جامعه را اقتصاد دانش بنیان و تولید محور دانست.وی خاطرنشان کرد این رویکرد مترقی دولت در توسعه ی علمی قابل تقدیر است چرا که دولت با مصرف کردنِ آبروی کوتاه مدت خود، آینده ی بلند مدت کشور را ترسیم می کند.این نگرش درستی است که دولت باید به جای تکیه بر اقتصاد نفتی بر منابع انسانی تکیه کند.

وی افزود توجه به نخبه گی و تبدیل افراد مستعد به نخبگانِ علم آفرین برای تمدن سازی در سپهر ایران اسلامی ضروری است. دکتر نجفی تاکید کرد نیازسنجی، نکته ی قابل توجه ای در ایده پردازی است و متاسفانه در سالهای اخیر خلاقیت ما در مزرعه ی نیازها پرورش نیافته است و در اقتصاد دانش بنیان، کلمه ی کلیدی اقتصاد است و نه دانش و ما باید به سمت تجاری سازیِ ایده ها حرکت کنیم. دکتر نجفی حمایت های ویژه ی زمانی قمی استاندار مرکزی را یکی از پشتوانه های خوب حرکات علمی در استان و برگزاری جشنواره رویش دانست.

در ادامه ریاست بنیاد نخبگان استان تهران با گرامیداشت مقام علمی دانشجو و مخترع ، مهمترین سرمایه ی کشور را جوانان مبتکر و مخترع کشور دانست و شناسایی مخترعان و اختراعات را از وظایف اصلی مسئولان حوزه ی علم و فرهنگ کشور دانست.

دکتر اردوخانی مشاور دکتر ستاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه علت برگزاریِ جشنواره را تسهیلِ حرکتِ نخبگان به رسیدن به اختراعات کاربردی دانست و عنوان کرد: ما همواره تلاش می کنیم همه ی نخبگان، حتی در مناطق محروم بتوانند در چارچوبی قانونمند و به دور از نگاههای سلیقه ای، اختراعات خود را مطرح کنند.

وی تاکید کرد برنامه های تشویقی و حمایت های مستقیم و غیر مستقیم از بهترین پژوهش ها و اختراعات انجام شده در این جشنواره ها و ایجاد انگیزه برای نخبگان از مهمترین اهداف ما خواهد بود.

با پایانِ آیینِ افتتاحیه در سالن پروین اعتصامی، نمایشگاهِ دستاوردهای علمیِ پنجمین جشنواره منطقه ای اختراعات و ابداعات رویش کوهرنگ با حضور استاندار مرکزی و سایر مسئولین علمی و فرهنگی استان ،گشایش یافت. این نمایشگاه به مدت چهار روز به مناسبت جشنواره ی رویش و هفته ی پژوهش در دانشگاه صنعتی اراک برپا خواهد بود.

نوشته شده توسط مدیر تارنماارسال شده در: اخبار جاری دانشگاه