دانشگاه صنعتی اراک - Arak University of Technology - " سهند "اولین خودروی خورشیدی دانشگاه صنعتی اراک رونمایی شد.

" سهند "اولین خودروی خورشیدی دانشگاه صنعتی اراک رونمایی شد.

در راستای حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم و حمایت از طرح های پژوهشی در سال 93 با هدایت معاونت پژوهشی دانشگاه به سرپرستی جناب آقای دکتر ابوالفضل حاجی زاده پروژه اولین خودروی خورشیدی دانشگاه با نام سهند برنامه ریزی و با تشکیل 4 گروه دانشجویی در دانشکده مکانیک و راه اندازی هسته تحقیقاتی انرژی های تجدید پذیربا اهداف مطالعاتی ، تحلیل ، طراحی و ساخت در زمینه ی بهره وری ازانرژی های نوتاسیس گردید و این خودرو بعنوان اولین پروژه عنوان شد.
در همین راستای پس از 2سال کار تحقیقاتی ، منتج به تولید نمونه اولیه و در نهایت طرح اجرایی شده که در سرسرای پروین اعتصامی دانشگاه و باحضورریاست بنیاد ملی نخبگان استان جناب آقای دکتر دیلمی ، معاونت محترم اداری و مالی دانشگاه جناب دکتر یوسفی راد و سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه جناب دکتر مرادی و نیز جمعی از اساتید هیأت علمی و دانشجویان این پروژه رونمایی گردید.
تیم خودروی خورشیدی سهند دانشگاه صنعتی اراک
در اولین قدم بررسی و تحقیقات اولیه در مورد پروژه ی طراحی و ساخت خودروی خورشیدی با همکاری انجمن مکانیک-مکانیک آغاز گشت. سپس بر این اساس اعضای تیم در این پروژه متشکل از 6 نفر از دانشجویان ، در 4 گروه اصلی قرار گرفتند.
1. گروه برق : متشکل از آقایان میلاد سلطانی و ناصر رضایی ، که عهد دار کار طراحی مدارها و سیستم برق خودرو بودند.
2. گروه ساخت: آقایان رحمان آقازیارتی و میلاد سلطانی که کار ساخت قسمت های اصلی و مختلف خودرو را به انجام رساندند.
3. گروه آیرودینامیک : آقای محمد مددی ، که ایشان وظیفه ی طراحی بدنه خودرو و انجام تحلیل آیرودینامیکی خودرو را به عهده داشتند.
4. گروه مکانیک : متشکل از خانم سحر اردشیری و آقای مهدی عزیزی که انجام تحلیل های دینامیکی و همچنین انجام امور اداری مربوط به پروژه راعهده دار بودند.
سر انجام با وجود پیچیدگی ها و مشکلات متعدد در طی انجام این پروژه ، و با هدایت و راهنمایی های ارزشمند جناب آقای دکتر حاجی زاده در مراحل مختلف؛ پس از قریب به 23 ماه پروژه ی طراحی و ساخت خودروی خورشیدی دانشگاه صنعتی اراک با نام خودروی " سهند" به اتمام رسید.
خودروی خورشیدی سهند دارای 12.5 kg وزن و ابعاد 120*80 cm است . که از حدود 200 قطعه مجزا تشکیل شده است .
اجزای اصلی خودرو شامل :
شاسی و بدنه ، موتورهای brush DC ، مدارهای کنترل از راه دور ، کنترل شارژ و حفاظت باتری PCM & BMS ، کنترل سروو موتور فرمان ، مدار فرمان چراغ ها و مدار قدرت و کنترل سرعت، مدار نمایشگر پارامترهای مختلف الکتریکی و سرعت خودرو و در نهایت هسته مرکزی کنترل خودرو ECU ، پنل های خورشیدی و باتری های لیتیوم پلیمر، می باشد.
حداکثر سرعت حرکت این خودرو 12 km/h است که می تواند به مدت 40 دقیقه و با سرعت متوسط 10 km/h حرکت کند. هر یک از باتری های این خودرو در یک روز آفتابی قابلیت شارژ کامل در مدت یک ساعت را دارد. خودروی خورشیدی سهند، قابلیت ارتقا به حرکت نامحدود زمانی را با داشتن 4 الی 6 عدد باتری ، در نور خورشید با شدت مناسب ، خواهد داشت.