دانشگاه صنعتی اراک - Arak University of Technology - همایش نجوم مهرگان در داتنشگاه صنعتی اراک برگزار شد.

همایش نجوم مهرگان در داتنشگاه صنعتی اراک برگزار شد.

اولین همایش نجوم مهرگان با همکاری اداره آموزش و پرورش ناحیه یک اراک ، دانشگاه صنعتی اراک و مرکز نجوم آماتوری تهران در سرسرای پروین اعتصامی دانشگاه صنعتی اراک با حضور اساتید دانشگاهی وآموزش و پرورش برگزار شد.

دکتر محسن نجفی ریاست دانشگاه صنعتی اراک ضمن خیر مقدم به همه میهمانان گرانقدر خصوصا جناب آقای دالکی پدر انجمن آماتوری ایران ، با بیان این موضوع که اساتیدی چون جناب دالکی از سرمایه های ملی این سرزمین هستند و دانشگاه صنعتی اراک همواره این اصل را رسالت خود می داند که با حمایت از نخبگان و همکاری با سازمان های آموزشی در ترویج علم پیشگام باشد که همایش نجوم مهرگان با این هدف برنامه ریزی و با همکاری آموزش و پرورش استان و انجمن آماتوری تهران شاهد هستید.

استاد احمد دالکی (پدر نجوم آماتوری ایران) روز پنجشنبه در جشنواره نجوم مهرگان استان مرکزی در دانشگاه صنعتی اراک افزود: مناسبات زندگی بشر برمبنای نظم و تعالی در محیط پیرامونی است و یکی از علوم مهم، نجوم و ستاره شناسی است.

وی بیان کرد: کره زمین با وجود تمام آلودگی های زیست محیطی بهترین آب و هوا را در منظومه شمسی دارد.

پدر نجوم آماتوری ایران ادامه داد: مریخ، کره آینده است و انسان عزم خود را به کار گرفته که به مریخ برود.

دالکی اظهار کرد: از برنامه های بشر این بود که در دهه 2030 تا 2040 انسان به مریخ برود و در سال های گذشته در آمریکا دستور داده شده بود که در سال 1960 یک آمریکایی باید به کرده ماه برود.

وی عنوان کرد: در سال 1969 اولین فضا نورد به کره ماه رفت و این سفر تا 1972 ادامه یافت و در این مدت 382 کیلوگرم سنگ و خاک از کره ماه به زمین وارد شده است.

پدر نجوم آماتوری ایران افزود: تاکنون 40 سفینه به سمت مریخ رفته که از این تعداد یک سوم موفق و دو سوم آن ناموفق بوده است.

دالکی اضافه نمود: قطر کره مریخ نصف قطر زمین و 6791 کیلومتر و جرم آن یک صدم زمین و دارای 2 قمر است.

جناب آقای مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران نیز در این همایش نجوم مهرگان گفت: هلال ماه به سه قسمت جوان، میان سن و پیر تقسیم می شود که هلال جوان زیر 20 ساعت، میان سن 20 تا 24 ساعت و پیر 24 ساعت به بالا است.

وی بیان کرد: بحث پرورش از اهمیت بسیار بالایی برخودار است و باید مقدم بر آموزش باشد زیرا اگر این مهم به خوبی صورت گیرد آموزش به طور قطع جواب خواهد داد.

در بخش دیگر عضو کمیته راهبردی انجمن نجوم آماتوری ایران جناب آقای امیر فراقی وایقان در این جشنواه گفت: ماه و زمین یک سیستم 2 تایی تشکیل می دهند که به دور خورشید در حال گردشند.

امیر فراقی وایقان افزود: ماه یک کره خاکی است که دارای پوسته، گوشته و هسته است.

وی بیان کرد: ماه سیاره ای خشک و بدون هوا است و در آن فعالیت های فرسایش بسیار ضعیف است.

عضو کمیته راهبردی انجمن نجوم آماتوری ایران ادامه داد: عمده مطالعات زمین شناسی ماه مربوط به نتایج حاصله از پروژه آپولو و داده های به دست آمده از سنجش از دور ماه است.

در کارگاه آماتوری نجوم و آشتایی با وسایل ابداعی جناب آقای مهدی نظام آبادی مسئول آموزش نجوم پژوهشسرا دانش آموزی به همراه شرکت کنندگان آموزش چند وسیله ساده برای رصد ستارگان را دادند.

در پایان جشنواره نجوم مهرگان از پنج مقاله برتر این جشنواره با اهدای لوح و جایزه تقدیر شد.

در ضمن شب قبل 19 آبان همکاران فرهنگی به همراه مهندس عتیقی و آقای فراقی به رصد ماه شب نهم صفر و ستارگان پرداختند.