دانشگاه صنعتی اراک - Arak University of Technology - دومین کتاب دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی اراک رونمایی شد.

دومین کتاب دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی اراک رونمایی شد.

دومین کتاب دانشکده مهندسی مواد و معدن با عنوان "تجزیه و تحلیل داده های اکتشافی ژئوشیمیائی"به همت و نویسندگی جناب آقایان دکتر فریدون قدیمی و مهندس محمد قمی رونمایی شد.

کتاب "تجزیه و تحلیل داده های اکتشافی با توجه به این موضوع که  بسیاری از علوم زمین ازجمله مهندسی معدن و زمین شناسی با تنوع گرایش هایی که با هدف اکتشاف نفت، معدن و آب دنبال می کنند به نحوی با نمونه برداری مواجه هستند.
نمونه برداری که با اندازه گیری متغیرهای کمی و کیفی همراه است در مقوله تجزیه و تحلیل داده های اکتشافی، کار اکتشاف را آسان می کند.
 در این خصوص، ابزارهای مختلف نرم افزاری و سخت افزاری به کمک تجزیه و تحلیل داده های اکتشافی آمده اند و سبب افزایش صحت، دقت و سرعت تحلیل داده ها شده اند.
  با وجود تاکید بر کاربردی بودن کتاب تلاش شده است به مطالب تئوری و نظری نیز به بیانی ساده و شیوا پرداخته و از روش های آماری بعنوان ابزاری در تحلیل داده های اکتشافی استفاده شود.
 بیشتر تحلیل ها و محاسبات از بسته نرم افزاری(نسخه 10) Statistica استفاده شده و در آن مباحث آماری تک متغیره، دو متغیره و چند متغیره در تحلیل داده های اکتشافی فراهم گردیده است.
   محتوای کلی فصول این کتاب به ارائه این موارد پرداخته است: روش های مختلف ارزیابی کیفیت داده های اکتشافی از قبیل تعیین دقت نتایج آزمایشات و پردازش نتایج تجزیه های کمی داده ها، مبانی آمار از جمله توزیع داده ها، معرفی آماره های مرکزی جامعه و آماره های پراکندگی جامعه، توزیع نرمال، روش های استاندارد سازی داده ها، آزمون های نرمال بودن و آزمون های تبدیل داده ها به نرمال، توزیع های آماری ازجمله کای سکور، فیشر و t استیودنت بررسی شده، ارزیابی آماری دو متغیره، کوواریانس، ضریب همبستگی و رگرسیون های دو متغیره خطی و غیر خطی بودن متغیر ها ، ارزیابی آماری چند متغیره از جمله رگرسیون های چند متغیره، ماتریس همبستگی، تحلیل مولفه های اصلی، تحلیل عاملی، تحلیل خوشه ای، تحلیل تمایزی، تحلیل تطبیقی و تحلیل کانونی، معرفی روش های مختلف تمایز آنومالی از زمینه را به روش های کلاسیک و روش فراکتالی و بررسی نحوه ارائه داده ها به شکل نقشه های نمادین، نقشه های میزان و نقشه های حوضه ای را در فهم آسان داده های اکتشافی می پردازد.
در کلیه رشته های علمی اعم از مهندسی معدن، زمین شناسی، محیط زیست و حتی مهندسی کشاورزی که به نحوی با داده های اکتشافی مواجه می شوند مطالب کتاب حاضر می تواند مورد استفاده قرار گیرد.@ArakutOfficial
علاقمندان به تهیه می توانند جهت تهیه کتاب به آدرس های ذیل مراجعه نمایند:
خدمات پخش: اراک- میدان شریعتی- دانشگاه اراک- کتابفروشی جهاد دانشگاهی- تلفن: 32789690
پایگاه اطلاع رسانی: www.isba.irپست الکترونیکی: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید  فروشگاه اینترنتی: www.jdbookfair.com