اخبار سایت   | ورود به سایت |  نقشه سایت

محاسبات عددی پیشرفته

مدرس: دکتر حسن‌زاده

دفتر کار: ساختمان شهید زین‌الدین، طبقه‌ی دوم، انتهای راهروی سمت راست

ساعات مراجعه‌ی حضوری دانشجویان به دفترکار اینجانب برای رفع اشکالات درسی: دوشنبه ساعت 13 الی 15

پیرامون درس محاسبات عددی :

در این درس، دانشجویان با فرمولبندی، روش‌ها و تکنیک‌های حل عددی مسائل مهندسی آشنا می‌شوند. در واقع شما می‌آموزید که چطور در مبحث محاسبات عددی، توابع، مشتقات، انتگرال‌ها و معادلات دیفرانسیل به‌ صورت رشته‌هایی از اعداد در رایانه مورد پردازش قرار می‌گیرند. یافتن روش‌های سریع و دقیق برای حل عددی مسائل مهندسی، اساس این مبحث می‌باشد. بسیاری از محققین و مهندسین، دیر یا زود با مسائل محاسباتی مواجه می‌شوند که نیاز به دانش محاسبات عددی دارند. رایانه‌ها نقش بسیار بزرگی را در حوزه‌های علوم مهندسی ایفا می‌کنند. لذا شناخت صحیح رایانه و تشخیص میزان دقت‌ جواب‌هایی که توسط رایانه‌ها به دست می‌آیند، امروزه یکی از موضوعات مهم می‌باشد.

پیشنیازها:

• حساب دیفرانسیل و انتگرال: آشنا بودن با سری تیلور  (می‌توانید به کتاب‌های استاندارد  مانند کتاب تألیف آدامز مراجعه نمایید).
  • معادلات دیفرانسیل.
  • برخی مفاهیم پایه از جبر خطی:  مانند آشنایی ماتریس‌ها.
  • تمرینات شامل برنامه‌نویسی رایانه‌ای ساده در محیط MATLAB می‌باشند. این کلاس شما را به یادگرفتن نرم‌افزار MATLAB ترغیب می‌کند.

منبع درسی:

Applied Numerical Methods,  Carnahan, Luther, Wilkes

برنامه‌ی زمانبندی  کلاس‌ها (شما می‌توانید با کلیک کردن بر روی عنوان هر درس، پس از هر جلسه کلاسی، فایل‌های اسلاید و PDF  آن را دانلود کنید.)

عنوان درس

معادلات دیفرانسیل جزئی- بخش دوم

هفته هفدهم

تکالیف دانشجویان :

1) به همراه داشتن ماشین حساب مهندسی (به همراه دفترچه‌ی راهنمای آن) در کلاس درس الزامی می‌باشد. توجه کنید که اغلب دفترچه راهنمای ماشین‌حساب‌ها در اینترنت و به زبان فارسی موجود است.

2) برای انجام پروژه‌ها و حل تمرینات درسی، شما باید آشنایی کافی با نرم‌افزار MATLAB داشته باشید.

• برای دانلود نرم‌افزار MATLAB، اینجا کلیک کنید.
  • برای دانلود فیلم‌های آموزشی نرم‌افزار MATLAB، اینجا کلیک کنید. با مشاهده این فیلم‌های کوتاه، تقریباً همه‌ی آنچه که از این نرم‌افزار برای این ترم احتیاج دارید را فراخواهید گرفت.

توجه: لینک‌های فوق تنها از داخل دانشگاه قابل دسترس هستند.

توجه: دانشجویان محترم، برای دانلود فیلم‌های آموزشی نرم‌افزار MATLAB، از بیرون دانشگاه، اینجا کلیک کنید.

3) هر جلسه، مطالب جلسه‌ی قبلی مورد پرسش قرار می‌گیرد. لذا شما باید با آمادگی قبلی در سر کلاس حاضر شوید.

4) شما باید فایل تمرینات و پروژه‌های زیر را (که تقریباً هر هفته تکمیل‌تر می‌گردد) دانلود کنید و مطابق جدول زمانبندی زیر آنها را تحویل دهید. خارج از این محدوده‌ی مشخص شده، هیچ یک از تکالیف تحویل گرفته نمی‌شود.

تمرینات آخرین مهلت تحویل پاسخ تمرینات
حل عددی معادلات- بخش اول 19 مهر

حل عددی معادلات- بخش دوم

27 مهر

پروژه

اسلاید

تا انتهای ترم
حل عددی دستگاه معادلات-بخش اول 4 آبان
حل عددی دستگاه معادلات-بخش دوم 15 آبان

درونیابی

30 آبان

کمترین مربعات

به‌روز رسانی شده است.

15 آذر
مشتقگیری و انتگرالگیری عددی 30 آذر
معادلات دیفرانسیل -------

مسئله‌ مقدار مرزی

-------

معادله دیفرانسیل جزئی

-------

5) به منظور احترام به سایر دانشجویان، از شما می‌خواهم که به موقع سر کلاس درس حاضر شده و تا انتهای آن در کلاس حضور داشته باشد. اگر به کلاس دیر رسیدید، سریع و بی‌صدا وارد شوید. تلفن همراه و سایر وسایل مانند پیجر را خاموش کنید. اگر رفتار شما در روند کلاس اخلال ایجاد کند، آن‌گاه از شما خواسته می‌شود که کلاس را ترک کنید.

امتحانات:

میان‌ترم: فصل‌های حل عددی معادلات، حل عددی دستگاه معادلات، درونیابی، کمترین مربعات

پایان‌ترم: فصل‌های مشتقگیری عددی و انتگرالگیری عددی، معادلات دیفرانسیل معمولی، مقادیر ویژه، معادلات دیفرانسیل جزئی.

نمرات:

کار در کلاس، تحویل تمرینات در محدوده‌ی زمانی مشخص: 2 نمره

میان ترم: 8 نمره

پایان ترم: 10 نمره

توجه:

• امتحانات غیرقابل تکرار خواهند بود و تنها دلایل محدودی برای عدم حضور شما در جلسه‌‌های امتحان پذیرفته خواهد شد.
  • به همراه داشتن کارت دانشجویی در همه‌ی امتحانات الزامی می‌باشد.
  • با هرگونه تقلب، شدیداً برخورد و آن دانشجو به کمیته‌ی انضباطی معرفی شده و نمی‌تواند آن درس را پاس کند.