اخبار سایت   | ورود به سایت |  نقشه سایت

اخبار دانشگاه مشاهده همه خبرها

سازمان بسیج اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور به مثابه یکی از فرهیخته‌ترین نهادهای علمی،فرهنگی در ایران، بر آیندی از تعهد و اخلاص فرهنگ بسیج و دانش و تخصص اساتید برجسته و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های کشورا‌ست.

سازمان بسیج اساتید که سابقه فعالیت آن را باید در دوران دفاع مقدس جستجو نمود، در آغاز به صورت تشکل‌های خود جوش و به همت اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و اساتید متعهد و دوراندیش در سراسر کشور قدم به عرصه ظهور نهاد. مهم‌ترین انگیزه برای ایجاد تحولات سازنده و گسترش فعالیت‌های بسیج اساتید، پیام امیدبخش رهبر معظم انقلاب اسلامی در تأیید فعالیت‌های سازمان بسیج اساتید دانشگاه‌های کشور بود که متعاقب ارسال گزارش‌های مربوط به همایش بزرگداشت شهید چمران به دفتر مقام معظم رهبری از سوی رهبر فرزانه انقلاب عنوان گردید:

«از تلاش با ارزش شما در ایجاد و تشکیل بسیج استادان خرسند و متشکرم. ان شاءا... موفق و مؤید باشید؛ امید است در تحقق رسالت بزرگ امروز دانشگاهیان، سهم وافری داشته باشید. توفیق شما را از خداوند خواستارم».

حمایت معنوی رهبر معظم انقلاب از فعالیت بسیج اساتید، موجب امید و انگیزش دیگر مراکز آموزش عالی از جمله دانشگاه علم و صنعت تهران شده و سبب شد تا پس از ارسال گزارش فعالیت‌های خود و کسب فیض از رهنمودهای ثمربخش معظم له در باب جریان شناسی و دین شناسی، تأییدات رهبر فرزانه را به مطلعی برای گسترش فعالیت‌های خویش بدل کنند.

در سال 1378 به موجب تهیه آئین‌نامه مربوطه از انسجام بیشتری برخوردار شد و به تدریج در طول جلسات متعدد کارشناسی، اساسنامه‌ای در خور، توسط اساتید تدوین گردید. (سرانجام تلاش‌ها و پیگیری‌های اساتید بسیجی موجب شد تا نیروی مقاومت بسیج طی ابلاغیه‌ای بسیج اساتید را به عنوان رده‌ای مستقل معرفی نموده و جهت حمایت بیشتر، سازمان بسیج اساتید را رسماً از بسیج دانشجوئی مستقل نماید.)

در پی ادامه پیگیری‌های اساتید بسیجی در دانشگاه‌ها برای ارتقای جایگاه بسیج اساتید؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 27/9/1380 آئین‌نامه تشکیل بسیج اساتید را به تصویب رسانده و در دی ماه همان سال توسط ریاست محترم جمهوری، به وزارتخانه مربوطه ابلاغ گردید.

فعالیت بسیج اساتید و تحولات پر خیر و ثمر در گستره اقدامات این نهاد، بستر مناسبی را برای برنامه‌ریزی، تجهیز و توسعه فعالیت‌های دفاتر بسیج اساتید فراهم آورده و امکان گسترش فرهنگ بسیجی و اشاعه دیدگاه‌های دلسوزانه و متعهدانه بسیج اساتید را از طریق استادان و دست‌اندرکاران عرصه علم و آموزش میسر نمود. بدین ترتیب اقدامات شایسته بسیج اساتید در ابعاد مختلف فرهنگی و پژوهشی به سمت بسط و توسعه پیش رفته و طی سالهای خدمت، افتخارات عدیده‌ای را نصیب اساتید بسیجی در تمام مراکز استانها و اغلب دانشگاههای کشور نموده است.

سازمان بسیج اساتید و دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی عالی و پژوهشی کشور، فعالیت‌های چند جانبه فرهنگی ـ پژوهشی خود را بر مبنای اهداف والای نظام مقدس جمهوری اسلامی و نیات معمار کبیر انقلاب، امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری طرح‌ریزی نموده و به اجرا درمی‌آورد. این آرمانهای پر خیر و برکت را می‌توان اهداف ارزشمندی چون علمی شدن وحدت حوزه و دانشگاه، تولید علم و نهضت نرم‌افزاری، آزاداندیشی دینی و ارتقای توان و بنیه علمی و فرهنگی اساتید دانشگاههای کشور در نظر آورد که بی‌گمان مقصود از این همه دفاع از دستاوردهای انقلاب اسلامی و حضور فعال و ثمربخش در عرصه‌های علمی و مدیریتی کشور است.

دانشکده ها