دستگاه تصویر برداری آلتراسونیک درون لوله به روش پاناروما (PUT) توسط عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اراک طراحی و ساخته شد.

دکتر محمد گهری عضو علمی دانشکده مهندسی مکانیک با رونمایی از این محصول فناورانه بیان داشتند: صنعت نفت و گاز به عنوان مهم ترین منبع اقتصادی کشور نیاز به تجهیزات به روز و فناورانه دارد و براساس این نیاز  بازرسی و تعمیر تجهیزات در این سبد اقتصادی  سهم به سزایی دارد که سالانه هزینه بالایی به این بخش اختصاص داده می شود.

ایشان اضافه نمودند: بازرسی لوله های انتقال نفت و گاز،  لوله های هیترها و مبدل های حرارتی یکی از بخش های اصلی CM یا تعمیر نگهداری پیشگیرانه است که نیازمند تجهیزات با فناوری بالاست که عمدتا ارز بر هستند.

وی  هدف از ساخت این تجهیز را در راستای کاهش وابستگی خارجی و پاسخ به نیاز صنایع مهمی چون پتروشیمی و پالاشگاه خصوصا تجهیزات انتقال گاز عنوان نمود که بازرسی لوله های سایز کوچک در مبدل های حرارتی توسط تست های غیر مخرب آلتراسونیک میسر نیست.

دکتر محمد گهری در تشریح ویژگی های این محصول فناورانه بیان نمود: دستگاه تصویربرداری التراسونیک درون لوله (PUT) امکان تصویر پانارومایی از سراسر محیط داخلی لوله را فراهم می کند و با حرکت افقی و حتی عمودی قادر به ارسال داده های درون لوله به صورت امواج آلتراسونیک می باشد و با این روش  تست UT از درون لوله های با سایز 2، 4 و 6 اینچ امکان پذیر شده است.

عضو هیات علمی دانشگاه تاکید نمود: با این روش می توان هیترهای ایستگا های تقلیل فشار گاز، مبدل های حرارتی و بویلرها را در دوره های زمانی بدون نیاز به دمونتاژ بازرسی کرد و ساخت این دستگاه گام مهمی در رفع نیاز  کشور به تجهیزات ادی کارنت است که قیمت بالای 40000دلار دارند و علاوه بر جلوگیری از خروج ارز از کشور رفع وابستگی نیز در پی دارد.