Notice: session_start(): ps_files_cleanup_dir: opendir(/var/lib/php/sessions) failed: Permission denied (13) in /var/www/vhosts/arakut.ac.ir/httpdocs/libraries/joomla/session/handler/native.php on line 260
نشست هم اندیشی رویداد ملی ایران ژئو برگزار شد

نشست هم اندیشی و ارائه گزارش نیازهای سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح با اعضای هیأت علمی دانشکده علوم زمین دانشگاه صنعتی اراک به میزبانی دانشگاه اراک و حضور آقای دکتر فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و هیأت همراه برگزار شد.

در این نشست اعضای هیات علمی دانشگاه ­های مختلف استان مرکزی با محوریت اعضای هیئت علمی گروه مهندسی نقشه‌برداری دانشکده مهندسی علوم زمین دانشگاه صنعتی اراک- بعنوان تنها دانشکده تخصصی استان مرکزی - همچنین معاونت پژوهشی دانشگاه ها به ارایه گزارش فعالیت ها و راهکارهای توسعه همکاری ها به تبادل نظرپرداختند.

دکتر فخری رئیس سازمان جغرافیایی با اشاره به انواع نیازهای سازمان در زمینه‌های سنجش از دور در زیر مجموعه های مختلف  همچون برنامه­ های کاربردی و تحلیلی در حوزه مدیریت بحران، پیش­بینی و مدل­سازی پارامترهای جوی بر مبنای سنجش از دور و هوش مصنوعی، عملیات پیش ­پردازش و پردازش و طبقه­ بندی در زمینه سنجش از دور و هوش مصنوعی خصوصا آرایه‌ای نمودن سنسورهای اپتیکی به منظور افزایش میدان دید در حوزه نجوم ، بیان نمودند ؛ هدف از این نشست استفاده از ظرفیتهای علمی دانشگاهیان در حوزه های کاربردی در تحقق شعار سال با توجه به نیاز کشور است.

وی با اشاره به نیازهای مختلف فتوگرامتری همچون استخراج اتوماتیک عوارض در عملیات تبدیل و ترسیم، تولید مدل ارتفاعی رقومی با استفاده از تصاویر ماهواره ای غیر همزمان، تولید مدل ارتفاعی رقومی با استفاده از تصاویر ماهواره ای بدون نقطه کنترل زمینی، کاهش عملیات زمینی برای تولید نقشه و اطلاعات مکانی، سامانه­ های منظومه ­های پرواز تصویربرداری خودکار (هوشمندسازی در داده­ برداری)، دوربین­ ها و سنجنده ­های هوایی (اپتیک، لیزر، لایدار و رادار))، تعیین موقعیت و ناوبری (طراحی و ساخت ساعت اتمی، ناوبری و تعیین موقعیت مبتنی بر تکنیک­های ژئوفیزیکی، طراحی و ساخت سامانه ناوبری فضا پایه بومی)، این موارد را اولویت های مورد نیاز کشور دانستند و ورود  به عرصه نوین  سامانه های جمع­ آوری اطلاعات داوطلبانه به ­منظور به روزرسانی نقشه ها و اطلاعات، ارائه مدل بهینه پیش­بینی­ های بلندمدت اقلیمی (فصلی و ماهانه)، اینترنت اشیاء و فن­اوری­های ژئوماتیک را از مباحث روز سازمان و دغدغه های مجموعه خود برشمرند.

فخری با اعلام این موضوع که سازمان جغرافیای در این مباحث از پژوهشگران در خواست دارد تا با ارایه روش ها و مدل های کاربردی در بومی سازی و رفع نیاز کشور ورود نمایند؛ زیرا  یکی از ابزار های مدیریت کلان و برنامه های آینده پژوهی کشور، استخراج داده های بهنگام و پایش پیوسته تغییرات اقلیمی می باشد.

ایشان با تاکید بر این موضوع که نیازهای نرم افزاری و مشکل پردازش داده ها با حجم بالا از جمله نیازهای اساسی سازمان است، ارایه راهکار در این حوزه  را از مهمترین مباحث پیش روی سازمان متبوع دانست .

این  نشست  با توجه به  شروع رویداد ایران ژئو جهت حل نیازهای سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در سطح ملی با محوریت استان مرکزی  روز شنبه 4تیرماه 1401برگزار گردید و در این نشست هم اندیشی اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی علوم زمین به ارائه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

نشست ریاست سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح 1401 4 1 1نشست ریاست سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح 1401 4 1