پروژه تحقیقاتی دکتر اسعد شمشادی عضو علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی اراک  بعنوان 5 پروژه برتر صنعت برق وزارت نیرو در سال 1400 انتخاب شد.

دستگاه تست و اندازه گيري امپدانس موجي سيستم زمين پُست هاي فشار قوي ESIT 01 که به سفارش شرکت برق منطقه ای هرمزگان توسط دکتر شمشادی در دانشگاه صنعتی اراک در قالب طرح پژوهشی صنعتی طراحی و ساخته شد.

دکتر شمشادی در مصاحبه با اداره روابط عمومی دانشگاه بیان داشت : دستگاه اندازه گیری و تست امپدانس موجی سیستم زمین پُست فشار قوی به منظور جلوگیری از وارد شدن خسارات به بخش فشار ضعیف ایستگاه فشار قوی طراحي و ساخته شده در نوع خود در جهان بي نظير بوده و در حال طي مراحل نهائی ثبت اختراع مي باشد.

ایشان بیان داشت هدف از انجام این پروژه اندازه گيري امپدانس موجي شبکه زمین در پُستهاي فشار قوي همچنین بررسي تخصصي فرکانس بالاي شبکه زمين نصب شده در ايستگاههاي فوق توزيع و انتقال می باشد.دکتر شمشادی اضافه کرد؛بررسي چگونگي انتقال اضافه ولتاژها در پستهاي با مقاومت موجي بالا از دیگر اهداف این طرح می باشد که بواسطه مشکلات ايجاد شده ناشي از شبکه زمين با مقاومت موجی بالا و شناسايي علت سوختن و چگونگي انتقال اضافه ولتاژها بر روي تجهيزات حساس و مخابراتي و آسيب ديدگي آن ها این اختراع می تواند بسیاری از این مشکلات را مرتفع و زمینه بررسي تاثير بروز اتصال کوتاه در سيستم هاي قدرت و اضافه ولتاژهای ایجاد شده در پست و انتقال آن به تجهیزات فشارضعیف وارد می شود ضمن مدلسازی آنرا شناسایی و از بروز آن جلوگیری نماید.

عضو علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی اراک، مشخصات دستگاه را اینگونه بیان داشت که این دستگاه توان توليد پالس فشارقوي قابل تنظيم تا سطح ولتاژ 80 کيلوولت دارا می باشد که همین امر باعث شده است این دستگاه در نوع خود بی نظیر بوده  و امکان انجام 20 تست شبکه زمين بدون شارژ مجدد را دارد. دکتر شمشادی در تشریح مشخصات دستگاه تاکید نمودند؛ برپايي، انجام تست اتوماتيک و جمع آوري سريع همچنین استفاده از تئوري انعکاس امواج جهت محاسبه امپدانس موجي خصوصا در طراحي سيستم آشکارسازي اتوماتيک و تمام کامپيوتري (مدت زمان انجام تست کمتر از 20دقيقه) از دیگر خصیصه های بارز این اختراع می باشد.

در پایان دکتر شمشادی در معرفی دستگاه تست و اندازه گیری امپدانس موجی سیستم زمین بیان داشتند؛ این دستگاه با نگرشی کاملا دانش بنیان شکل گرفته و در آن تزريق پالس ولتاژ فشارقوي بصورت تک قطبي به رايزر شبکه و تحليل شکل موجهاي رفت و برگشتي از شبکه صورت می پذیرد که همین امر سبب شده میزان انحراف معیار و تلفات آن بسیار کم باشد و این دستگاه را متمایز نماید.